pay4d

pay4d

class="hfeed site" id="page">

PELUANG KEUSAHAWANAN DALAM “IOT”

13 Oktober 2021 – Alhamdulillah, sukacitanya dimaklumkan bahawa Pusat Pembangunan Perusahaan & Teknousahawanan (CREATE)  telah mengadakan satu webinar berkaitan bertajuk“Peluang Keusahawanan dalam IoT”.

Untuk makluman, “Peluang Keusahawanan dalam IoT” ini telah disampaikan oleh En. Muhammad Nabil bin Hamid,Sales Engineer di MAXVEC SDN BHD. Objektif program ini bagi menerangkan dan membincangkan topik-topik yang menarik mengenai “Keusahawanan dalam Internet of Things (IoT)”.

Antaranya, “Apa itu ‘Internet of Things (IoT)?”, “Sales Engineer ini orang ‘business’ sahaja ke?”, “Apa peluang kerjaya dalam IoT?”, “Wujudkah peluang keusahawanan IoT?”, “Bagaimana jangakaan pasaran IoT pada masa hadapan?”.

Program ini juga telah memberi pelbagai ilmu baharu kepada para peserta yang mengikuti program ini. En. Nabil juga menerangkan tentang bagaimana peranti-peranti yang telah berhubung untuk menukarkan maklumat antara satu sama lain.

Untuk makluman, pihak kami menyasarkan seramai 150 orang yang telah mengikuti webinar ini sehingga ke akhir program berlangsung.

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

ms_MYMalay